keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Seilin museokirkon kesäaukiolot

Seilin museokirkko avaa ovensa matkailijoille keskiviikkona 1.6. 
Kirkko on auki syyskuun alkuun asti seuraavasti:

Tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin, perjantaisin klo 1115
Lauantaisin klo 1116
Sunnuntaisin klo 1216

Maanantaisin kirkko on suljettu.

Pääsymaksut ovat aikuisilta 3,50 € sekä eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja alle 14-vuotiailta lapsilta 2,00 €. Saatavissa myös perhelippu hintaan 8,50 €. Kirkossa ei ole mahdollisuutta maksaa kortilla, joten varaathan käteistä mukaasi. Lisätietoja hinnoista ryhmille sekä erikseen tilattavista opastuksista löydät Seilin museokirkon nettisivuilta.

Seilin museokirkko lukeutuu Suomen autiokirkkoihin. Se on nykyään Metsähallituksen omistuksessa, mutta kirkon aukipidosta ja esittelystä yleisölle vastaa Seilissä toimiva Saaristomeren tutkimuslaitos. Vaikka Seilin kirkosta loppui säännöllinen jumalanpalvelustoiminta jo 1840-luvulla, on Nauvon kappeliseurakunnalla perinteenä järjestää siellä kesäisin muutama jumalanpalvelus. Tänä kesänä ensimmäinen kolmesta suomenkielisestä jumalanpalveluksesta pidetään sunnuntaina 26.6. klo 13 ja sen aikana kirkkoon on tietenkin vapaa pääsy.

Seiliin pääset joko yhteysaluksella tai omalla veneellä. Yhteysalus Östern kulkee väliä Nauvo-Seili-Hanka syyskuun alkuun saakka. Omalla veneellä voi kiinnittyä Kirkkolaituriin.

Tervetuloa!


Säsongen börjar!

Själös museikyrka är öppen under sommaren 2016 enligt följande:

Tisdag, onsdag, torsdag, fredag kl. 1115
Lördag kl. 1116
Söndag kl. 1216

Måndagar stängt.

Inträdesavgifter
- för vuxna: 3,50 €
- för pensionärer, studenter och barn under 14 år: 2,00 €
- familjebiljett: 8,50 €

Betalningen bara med kontant. Ytterligare uppgifter finns på webbsidan.

Till Själö kan man ta sig med förbindelsefartyget Östern eller med egen båt. Östern traffikerar till början av september mellan Nagu och Hanka. Med egen båt ska man ta i land vid Kyrkobryggan.

Välkommen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti