keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Matts Mattsson

Matts Mattsson perheineen, kuva Pro Seili ry
Tässä blogissa on ollut tapana vastata kirkolla esitettyihin kysymyksiin ja tätä perinnettä jatketaan myös tänä kesänä. Viime perjantaina eräs vieraista kiinnostui valokuvanäyttelyn kuvasta, joka esittää Matts Mattssonia perheineen. Kuka hän oli ja milloin hän eli?

Matts Mattsson[1] (1841-1926) toimi sairaanhoitajana Seilissä vuodesta 1868. Kuvassa Mattssonin perhe istuu niin kutsutun Malmin talon edessä. Kerrotaan, että Mattsson sai talon käyttöönsä jäätyään eläkkeelle 1900-luvun alkupuolella[2]. Kuva perheestä lienee siis otettu Mattssonin eläköitymisen jälkeen.

Kuva Mattssoneista on julkaistu myös Sinikka Joutsalmen artikkelissa Seili, Turunmaan saariston helmi [3]. Joutsalmi on haastatellut sairaalan työntekijöitä ja heidän jälkeläisiään luodakseen kuvan 1900-luvun alkupuoliskosta Seilin saarella. Artikkeli on mielenkiintoista luettavaa saaren kulttuuriympäristön historiasta kiinnostuneille.[1] Mattssonista perheineen löytyy maininta Kansallisarkiston digitaaliarkistosta.
[2] Keijo Alastalon haastattelu Seilissä 22.6.2011
[3] Sinikka Joutsalmi: Seili, Turunmaan saariston helmi. Katsaus kulttuurimaiseman historiaan. Julkaistu teoksessa Museoviraston rakennushistorian osaston aikakauskirja 2 (2008).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti